dimarts, 17 de maig del 2011

Inici de les “negociacions col·lectives” amb maneres de treballar a l’aula.

El 18 d’abril ens vam reunir, jo i les tutores, per a presentar les actuacions que podíem dur a terme a l’aula. Les 4 propostes ja esmentades anteriorment en l’etiqueta de fase 2, van ser aprovades amb unanimitat, excepte la última (els exercicis de Brain Gim) dels quals hem van demanar que fossin pocs, clars i fàcils de realitzar amb els infants.

Els 3 exercicis que van triar van ser:

a) La gorra de pensar: amb el dit polze i l’índex, ens estirem lleugerament les orelles cap enrera. Comencem per la part alta i anem baixant fins arribar al lòbul. Es repeteix 3 cops i serveix per a millorar l’atenció, potenciar la memòria i activar la capacitat de pensar.

b) El vuit mandrós: dibuixem (amb el dit) el símbol per representar l’infinit matemàtic a l’espai, començant del centre cap a dalt a l’esquerra. Es repeteix 3 cops i serveix per relaxar ulls, coll i espatlles; millorar la mobilitat ocular i el camp visual i augmentar la concentració.

c) La respiració abdominal: Estirem un braç endavant a l’alçada del pit amb el palmell ben estirat, després estirem l’altre. Ajuntem els dos palmells amb els braços ben estirats. Portem els palmells sobre el pit i es llavors quan intentem fer les 3 respiracions abdominals. Serveix per millorar la concentració i l’atenció i relaxar el sistema nerviós central.

Abans d’acabar la reunió, també, es va acordar una última estratègia suggerida per una de les tutores, i així, al pla d’acció se’n va duu a la pràctica 5, finalment.
La última de les actuacions que vam acordar va ser que, a mesura que els infants anessin acabant les tasques encomenades, permetriem que la resta les acabessin drets, o en postures “no recomenables” durant un període relativament curt de temps, per observar si d’aquesta manera la tasca la feien abans i millor.


Sobre la nostra pròpia organització interna,vam acordar trobar-nos cada 15 dies per intercanviar opinions.
En reunions posteriors, el punt que els feia més gràcia de comentar era el dels 3 exercicis de Brain Gim, dels quals opinaven textualment “No sé si a ells els hi funciona, però a mi sí!; encaro el matí d’una altra manera!”