dijous, 5 de maig del 2011

més "feina" per als pares

Amb la meva tutora, vam creure convenient de demanar la "col·laboració" dels pares.
Els nens i nena amb qui treballem tenen un excès d'energia que els fa estar força neguitosos.
Com podíem provar de relaxar-los una mica?
Què era millor, una sessió setmanal de relaxació al centre, o quatre exercicis de la respiració muscular progressiva de Jacobson cada nit abans d'anar a dormir?
Vam proposar als pares aquesta 2a opció perquè se'ls veia molt predisposats a ajudar-nos i a la teoria no ens han fallat.

Vam triar la respiració abdominal amb un peluix a la panxa; una destensió de braços i una altre de cames, on els pares interactuen amb ells fent-los de "tope" alhora de fer força i, per acabar, un massatge a l'esquena, de lumbars en direcció a les cervicals (sense exercir una força excessiva), per acabar el procés de relaxació. Aquest últim massatge l'han de protagonitzar els dits i les mans "convertint-se" en formigues, aranyes, gats, elefants, dinosaures, etc...

Hem triat aquests exercicis de Jacobson, tant perquè en principi són una bona eina per a aprendre a relaxar-se i pendre conasciència del propi cos, com per l'afectivitat i els lligams que pot ajudar a refermar entre pares i nens/es. No és el mateix relaxar-te amb una persona extranya, que "jugant" amb els teus pares.